This is a zine dedicated to Symphonic and gothic metal

LIVE REPORT ENEMY OF REALITY ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

14/2/2015
Την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου έγινε το πρώτο live show των Enemy of Reality στην Αθήνα.
Ολοι το περιμέναμε πως και πως μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ.
Ας αναφερθούμε λίγο στις μπάντες που έπαιξαν μαζί τους.
Πρώτοι εμφανίστηκαν οι Devotion ενα συγκρότημα με γυναικεία σύνθεση post hardcore.
Επαιξαν 4 κομμάτια,αρκετή ενέργεια και ελπιδοφόρα σημεία για το μέλλον στον χώρο που απευθύνονται.
Δεύτεροι εμφανίστηκαν οι The Silent Wedding, τι να γράψω γι’ αυτούς που ήταν για μένα κάτι σαν την πρώτη αγάπη κάποια χρόνια πριν όταν κάνανε τα πρώτα τους βήματα.Η μπάντα έχει κάνει πολλά βήματα πλέον μπροστά στο Melodic Heavy Metal, όλοι πλέον είναι εξαίρετοι μουσικοί και δεν σε αφήνουν δυσαρεστημένο σε κανένα live. Ηταν πάρα πολύ καλοί ακόμα και στην διασκευή των Black Sabbath.
Και παμε στους Enemy of Reality. Η μπάντα έπαιξε όλα τα κομμάτια του δίσκου εκτός απο την μπαλλάντα “STEP INTO THE LIGHT”που κλείνει το άλμπουμ, και επίσης έπαιξε ένα cover των Nightwish το“Wish I had an Angel “ .
Τι να πούμε για την Ηλιάνα,είναι πλέον απο τα πρώτα ονόματα σε όλο τον κόσμο στο Symphonic metal με πείρα ,ταλέντο και ηγετική παρουσία.Οι ερμηνευτικές της ικανότητες είναι αξεπέραστες ,που όμως σε κάνουν αχόρταγο για πολλά περισσότερα στο άμεσο μέλλον.
Ο Στελιος έδωσε ακόμα μια φορά την σφραγίδα του σωστού κιθαρίστα που κλέβει την παράσταση με την μουσική του και οχι με σκηνικές υπερβολές.
Εχω να σημειώσω το πολυ καλό παιξιμο στα drums απο τον Philip και επίσης την παρουσία του εξαίρετου Θάνου στο μπασσο που επίσης έκανε και τα growls στο τραγούδι “The Bargaining “, μιά υπέροχη ερμηνεία μαζί με την Ηλιάνα.
Απο τα keys περίμενα κάτι παραπάνω σε σχέση με το άμπουμ, ίσως δεν βοήθησε ο ήχος του μαγαζιού και το low live profile της Μαριάνθης. Υπ’όψιν όμως ότι τα πλήκτρα είναι σημαντικό όργανο στο Symphonic Metal και πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Σχετικά με το cover των Nightwish “Wish I had an Angel “ η Ηλιάνα δεν υστερεί σε τίποτε απο την Tarja ,αλλά ο φιλοξενούμενος τραγουδιστής δεν είχε καμμία σχεση με τον Marco Hietala. Γενικά η εκτέλεση ήταν μουσικά πολυ καλή, κάτι σπάνιο για άλλα συγκροτήματα που κάνουν cover.
Κατα την προσωπική μου γνώμη όμως όταν οι μπαντες παίζουν κάποιο cover καλό είναι να προσπαθούν να αλλάξουν κάτι σ’ αυτό ώστε το μυαλό μας να μην κάνει υποσυνείδητες συγκρίσεις με την πρωτότυπη εκτέλεση,
Επίσης το κομματι “Needle Bites” που στο άλμπουμ συμμετέχει η Ailyn Giménez, εδώ η Ηλιανα το κάλυψε 100%, έστω και με τα  προηχογραφημένα  vocals χωρίς να υστερήση σε τίποτε από την studio εκτελεση.
Θα σημείωνα οτι επιτέλους κατι πρέπει να γινει με τον ήχο στα μαγαζιά της Αθήνας γιατί συνεχώς διαπιστώνω οτι δεν μπορούν να υποστηρίξουν αρκετά το δύσκολο Symphonic Metal που εχει ιδιαιτερότητες τόσο στα ορχηστρικά ,όσο και στα φωνητικά.
Επίσης κάποια στιγμή θα ήθελα επιτέλους να δω live αποκλειστικά με μπάντες Symphonic Metal. ‘Ηδη το κοινό υπάρχει,γιατί να μην γίνει ένα τέτοιο βήμα.Και μπάντες υπάρχουν που χάνονται όταν παίζουν live με άλλα σχήματα που ανήκουν σε άλλο genre.
Τελικά η πρώτη εμφάνιση των Enemy of Realityμε άφησε αρκετά ικανοποιημένο αλλά και ανυπόμονο για το πότε θα τους ξαναδώ πάλι!Και επιτέλους είδα ένα live απο ελληνική μπάντα με σχεδόν sold out!

 photo 009_zpskbg7cmfk.jpg

 photo 008_zpsmuj7nrma.jpg

 photo 007_zpsqdhdp01z.jpg

 photo 006_zps6sflhrrk.jpg

 photo 005_zpswtuz12lq.jpg photo 004_zpsauzlrtwq.jpg

 photo 002_zpsqnpt63js.jpg

 photo 001_zps3skjh4dj.jpg

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s