This is a zine dedicated to Symphonic and gothic metal

LIVE REPORT – MOONSPELL LIVE SHOW 9/10/2016

Έφτασε λοιπόν η Κυριακή 9/10/2016 και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Κύτταρο που φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στο χώρο του Dark Gothic Metal , τους Πορτογάλους  Moonspell. Μαζί τους support bands ήταν οι Σουηδοί Eleine  και οι Ιταλοί The Foreshadowing . Ήταν εκ των προτέρων σίγουρο ότι θα επικρατήσει πανικός  και το αδιαχώρητο όσον αναφορά την προσέλευση  του κοινού. Ο Fernando Ribeiro και η παρέα του είναι εγγύηση ποιότητας εδώ και 23 χρόνια , σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα.

Η συναυλία άνοιξε στις 20.20 με τους Eleine από την Σουηδία το συγκρότημα της Madeleine Liljestam γνωστού alternative model. Οι Eleine ανήκουν στο χώρο του Symphonic Metal με πολλές oriental επιρροές. Έπαιξαν 6 τραγούδια με το Death Incarnate να ξεχωρίζει και ο κιθαρίστας Ricard Ekberg να παρασύρει το κοινό  να τραγουδίσει μαζί τους  και ανεβάσει  αρκέτα το κλίμα και την διάθεση. Αρκετά καλά ήταν και τα κομμάτια Story Untold και Break Take Live. Πρέπει εδώ να αναφέρω την υπέροχη σκηνική παρουσία της Madeleine με το ανατολίτικο outfit που αναδείκνυε τα εντυπωσιακά της tattoo . Σημειώνω και το πολύ καλό παίξιμο στα πλήκτρα του Sebastian Bergund.

             

Set List:
 
1. Land Beyond
2.Gathering Storm
3. A Sin ( Intro )
4. Death Incarnate
5. Story Untold
6. Break Take Live
Στις 21.10 ανέβηκαν στη σκηνή οι The Foreshadowing  από την Ιταλία. Αυτοί ανήκουν στο χώρο της Gothic Doom Metal  και έχουν ήδη κυκλοφορήσει 4 full length albums. Με το ήχο τους επηρεασμένο σαφώς απο τους Katatonia έπαιξαν καθαρά επαγγελματικά με clean φωνητικά απο τον Marco Benevento και με heavy riffs στις κιθάρες που έδεναν με τον πολύ καλό στίχο. Ήταν μιά πολύ καλή εμφάνιση με μελαγχολικό ήχο σίγουρα το κοινό έμεινε απόλυτα ικανοποιημένο. Ξεχώρησε το κομμάτι “17” που είναι ένα μουσικό αριστούργημα.
 Set List:
1.Fall of Heroes
2.Two Horizones
3.New Babylon
4.The Forsaken Son
5. Oionos
6. 17
7.Departure
8.Havoc
Στις 22.20 έφτασε η μεγάλη ώρα να εμφανιστούν στη σκηνή οι Moonspell . O Fernando Ribeiro είναι one man show και σε κάθε τραγούδι έκανε αναφορά στην Αθήνα και στην Ελλάδα δείχνοντας πόσο άνετα αισθάνεται να παίξει στη χώρα μας που αγαπά αληθινά.Ξεκίνησαν με το Breath (Until We Are No More ) όπως συνηθίζουν να ξεκινούν σε όλα τους τα live φέτος, ακολούθησε ο ύμνος Extinct από το καινούργιο τους ομώνυμο αλμπουμ.Το πλήθος ήταν ήδη φτιαγμένο και ιδιαίτερα εκδηλωτικό. Συνέχισαν με το Night Eternal απο το αλμπουμ Night Eternal για να συνεχίσουν με τα επικά τραγούδια Opium και Awake! από το Irreligious. Ακολούθησε  η μπαλαντα  The Last Of Us . Το θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη με το Medusalem και το Ruin & Misery για να έρθει η στιγμή να ερμηνεύσουν το Luna  με την συμμετοχή στα γυναικεία φωνητικά της Maxi Nil .Επόμενα κομμάτια το Malignia και το εκπληκτικό Vampiria το οποίο αναδεικνύει ξεχωριστά με την κατάλληλη ενδυμασία ο Fernando . Επόμενο τραγούδι το An Erotic Alchemy από το πρώτο τους επικό άλμπουμ Wolfheart ..και τι .εχουμε μετά ; Το Ataergina τις folk επιρροές και το κλείσιμο με το Alma Mater που απογείωσε τους πάντες. Οι Moonspell συνέχισαν με encore τα Everything Invaded  και  Future Is Dark για να τελειώσουν με το Full Moon Madness και να δημιουργήσουν τον απόλυτο μουσικό οργασμό. Πάντος ήταν από τις σπάνιες φορές που δεν είπαν το Scorpion Flower  ίσως επειδή στα προήγουμε Lives δεν υποστηρίχτηκε αρκετά απο τα γυναικεία φωνητικά.
Set List:
 
1.Breath (Until We Are No More )
2.Extinct
3.Night Eternal
4.Opium
5.Awake
6.Last Of Us
7.Medusalem
8.Ruin & Misery
9.Luna

10.Malignia

11.Vampiria
12.An Erotic Alchemy
13.Ataergina
14.Alma Mater
Encore

15.Everything Invaded

16.Future Is Dark
17.Full Moon Madness

Τελικά είδαμε ίσως το καλύτερο Live Show για φέτος και σε αυτό το σημείο πρέπει να ευχαριστήσουμε τους ODIN’s Battlefield  και EVOLUTION TV SHOW για την διοργάνωση και το Κυτταρο φυσικά που γιά μιά ακόμη φορά μας έδωσε την ικανοποίηση να δούμε μια πολυ καλή συναυλία.

RATING 10/10


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s